06.10.15

Můj malý růžový pomocník...

Jak jsem slíbila, tak plním a dnes vás seznámím se svým "malým" pomocníkem. Jak všichni víte, stala jsem se hrdou majitelkou Instaxu mini 8. A musím říct, že je to jedním slovem velká paráda.
Fotky z něho mají své kouzlo a rozhodně vaše album oživí a dají další rozměr :-).




Polaroidové fotoaparáty od FujiFilmu se dělají v různých variantách, ale nebudu vás zahlcovat všemi možnostmi. V důsledku je výsledek stejný a ten rozdíl v nich je kromě ceny, ve velikosti fotografie a možnostech onoho fotoaparátu. Například o řadu vyšší má možnost funkce Macro.

Nyní k možnostem mého modelu. Zapnutí je velmi rychlé, stačí zmáčknout tlačítko vedle objektivu, ten se vysune a rozsvítí se kontrolka, která vám automaticky označí, jakou je potřeba nastavit scénu.


Je možné nastavit 5 scén. Nemají nějaký název, ale já si je interně označila doma, zataženo, sluníčko, velmi jasno a poslední scéna HI-key by měla být pro velmi přesvícené pozadí.


Blesk je u automatický a nejde vypnout, ale má automatický inteligentní blesk pro světlé pozadí. 

Fotografii fotíte "klasicky" přes hledáček a nemá ostření. Sám o sobě je schopný zaostřit ve dvou rozsazích a to 0,6 a nekonečno. Po zmáčknutí spouště to ve foťáku zachrčí a z horní části vyjedete bílý papírek, který do pár minut získá podobu fotografovaného objektu. Prostě kouzlo. =)


V zadní části, kde se mimo jiné mění krabičky s novými papírky je také ukazatel volných fotografií, které lze pořídit. Nyní mi tedy zbývají ještě dvě fotografie. Poté je potřeba vsadit novou náplň, která obsahuje vždy 10 papírků.


Náplně se prodávají samostatně buď balení o jedné, nebo o dvou krabičkách. Cena jedno menšího balení je cca 250,- , tudíž jedna fotografie vyjde zhruba na 25,-. Citlivost papírků je 800 ISO a celková velikost je 86x54 mm, odpovídá velikosti vizitky, fotka je o něco menší 62x46 mm. Prodávají i různě barevné nejen bílé papírky. Ovšem na českých e-shopech jsem je nenašla.


Samotný polaroid je na můj vkus o něco větší než jsem čekala, ale není to žádná tragédie, do ruky se vleze a těžký také není. Hold to není kompakt. Abych ho neustále nemusela držet v ruce, a aby se mi v tašce či batohu neodřel, pořídila jsem si na něj parádní taštičku, která mě vyšla na pouhých 
200,-. Není nárazu vzdorná, tudíž musím být pořád opatrná, ale i tak svou funkci plní. 


A můžu fotit, aniž bych ho musela vyndavat úplně.


A protože Instax patří mezi celosvětový boom tak i naše drahá Heidi Swapp si tuto srandu nenechala ujít a vytvořila vymazlenou kolekci právě pro Instax. 

zdroj: https://instagram.com/p/78VF_cvUXx/?taken-by=heidiswapp 

A WeR Memory Keepers nezůstává pozadu se svým Instaxovým albem.

Zdroj: https://wermemorykeepers.wordpress.com/2015/07/13/new-release-instax-albums/

Zdroj: https://wermemorykeepers.wordpress.com/2015/07/13/new-release-instax-albums/


Nyní ukázka samotných fotografií už i použitých v PL.





"Přefocovat" fotku je snad to nejhorší, co muže být, tudíž i když to na to nevypadá, fotky jsou pěkné. Stálost obrazu je od výrobce určená v rozmezí od 5°C do 40°C. 

A jedna perlička na závěr. Nevím, zda jsem při focení udělala někde chybu, ale spíš to přikládám vadnému papírku. Po "výlezu" vše probíhalo normálně, jen nedošlo k vybarvení fotky. Vše se zastavilo v tomto bodě. 


No nenaštvalo by vás to? Mě teda pořádně =D. Ale co se dá dělat, přece se ho kvůli tomu nevzdám. 

A ještě jedna věc, pro ty z vás, kterým se polaroidové fotky líbí, ale nechce se vám pořizovat fotoaparát, je možnost Instaxové tiskárny, která vám onu "polaroidovku" udělá z jakékoliv fotky pomocí wifi, ovšem je poněkud dražší než samotný "foták". Model mini 8 mě vyšel na 2190,-, tiskárna se pohybuje okolo 4500,- plus papírky. 

Doufám, že se vám článek líbil a aspoň trochu jsem vás na tuto fotografickou lahůdku nahlodala.

Mějte se krásně a foťte, foťte a foťte.

Vaše








4 komentáře:

  1. Taky mám svého mazlíka v červené a je to super pomůcka k ozvláštnění PL. Doporučuju hlídat akce na filmy, nedávno jsem ve Škodovi brala 2+1 balení po 10ks a na internetu je to někdy ještě výhodnější, třeba 30 za 390,-. Akorát obal ještě nemám, mám ho objednaný z ebay a dostanu ho pod stromeček:-). Nebýt ty fotky tak drahé, nefotím na nic jiného.
    Žanet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, byt to levnější koupim si i velikost Wide a jedu jen na tomto.

      Vymazat
  2. Kdybys chtěla pořádný kryt/pouzdro i na ochranu, můžu doporučit tenhle : http://www.ebay.com/itm/400961180317?_trksid=p2057872.m2749.l2649&var=670498107499&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

    mám červený ke svému červenému a je perfektní. Škoda si za to samé bere 7 stovek.

    OdpovědětVymazat