06.05.17

Mezinárodní den scrapbookingu



Rok se s rokem sešel a opět je tu náš oblíbený mezinárodní den scrapbookingu. Určitě už jste dostatečně navnadění z předchozích blogů holek, tak žádné zdržování, jdeme na to. 

Jistě už všichni víte o čem Blog hop je a tak není třeba ho představovat. 

DT CHALLENGE

Jako první Vám ukáži svůj projekt, na který jsme měly pouze hodinku času. Nakonec jsem ho slepila i s tiskem fotky za 27 minut. Nějak se to sešlo a já měla najednou nalepeno a už nevěděla, co dalšího se stránkou dělat. Jak jistě víte, layouty nejsou pro mě to pravé ořechové. Moc místa. 

Tentokrát jsem neměla vůbec potuchy, jaké podmínky by mohly býti nastoleny, a tak jsem se vůbec nepřipravovala. Jen jsem si ulehčila práci, na stole byl stále dubnový Page kit a tam taky zůstal. Přesně ve 20:30, kdy jsem přiběhla domů, mi přistál ve schránce e-mail s podmínkami. Čekala jsem nějakou podpásovku, ale asi se na mě usmálo štěstí, protože podmínky byly následující: 
dřevěný výsek PA
datumové razítko 
pěnová abeceda

Vše jsem měla naštěstí doma (kdo ne?) a tak jsem započala s výběrem fotky. Zvolila jsem si úplně první fotku naší Esmé, kterou jsem pořídila, když přijela k nám domů. Takový naježený vystrašený čertík. A už jela. Vlastně ani nevím, jak jsem to nalepila. Byl to takový autopilot.



MŮJ NEJOBLÍBENĚJŠÍ PRODUKT PA

Možná to někoho překvapí, ale obecně mám ráda veškeré PA abecedy. Dneska jsem si vybrala Černá písmenka, jsou atypické svým fontem a i černou barvou. Skvěle mi posloužily k PL stránce, kdy jsme víkend trávili v Krkonoších. 
Je to ta jedna z mála stránek, kterou jsem měla předem připravenou v hlavě. Kapsu jsem si tavila sama pomocí Fuse Tool. A celá je z papírů ze stejné kolekce (High Five) jako byl únorový Page kit, který se mnou na první pohled nic neudělal, ale na druhý jsem se do něj zamilovala a ještě teď zvažuji, zda ho nevzít podruhé.
 Konkrétně se jedná o tyto papíry: 


A mimo černé abecedy jsem použila ony skvělé ozdoby z Page kitu. 


Mimochodem je to ten týden, kdy mi domů přišel úžasný Travelnotebook od Webster's Pages. Jedna veliká paráda a pokud ho ještě nemáte, tak máte můj obdiv za statečnost.


PĚT NÁHODNÝCH VĚCÍ, KTERÉ O MNĚ MOŽNÁ NEVÍTE ?!?

1. Naprosto dobrovolně si dělám různě po těle modřiny..proč? Protože se věnuji tanci zvaném Pole dance a ta tyč je někdy fakt tvrdá :D. A upřímně kdybych věděla, že je to tak náročné, tak bych se asi nikdy nepřihlásila.


2. Už jsem vystřídala pět barev vlasů (myslela jsem, že víc), ale letos letos budu mít rovnou dvě, budu tak trochu poník :D. Před všemi barvami i po nich byla vždy blonďatá, na kterou jste zvyklé. 



Jako bonus i já měla vlasy krátké a vyholenou půlku hlavy. Ještě pořád mi nedorostly do původní délky.

3. Víte, že mám několik tetování? A že měřím 180 cm a přítel tvrdí, že je vyšší, i když to není pravda. 


4. Od svých 18-ti let mám řidičský průkaz, ale stále neřídím. Za chvíli to bude 10 let. 


5. Neumím zpívat. De-facto mám hudební HLUCH. 


SOUTĚŽ

Vytvoř komentář k tomuto příspěvku - odpověz na otázku:

Čím fotíš? Myslíš si, že je důležité, aby všechny Tvé projekty měly fotku z foťáku/zrcadlovky nebo jsi toho názoru, že i mobil je dobrý?

Ze všech komentářů, které budou obsahovat odpověď na otázku, v pondělí vylosujeme výherce POUKÁZKY 300 Kč NA NÁKUP NA WWW.PAPEROAMO.CZ (celkem hrajeme o 3000 Kč na všech zastávkách!)

A nyní už hop k Silvii








45 komentářů:

  1. Nedám dopustit na svůj Panasonic Lumixek, ...ale vždyť je jedno, jestli je to fotka z ultrazoomu, zrcadlovky anebo mobilu, hlavní je, JAK ji použijeme ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Já fotím na mobil :( doufám, že mi jednoho krásného dne přinese Ježíšek zrcadlovku a bude vymalováno :)

    OdpovědětVymazat
  3. Fotím zrcadlovkou Canon, na kterou nedám dopustit, malým digi fotoaparátem Panasonic, to když je nějaká akce nebo výlet, v běžném pracovním týdnu beru telefon, jde o to zachytit okamžik, lepší fotka nějaká než žádná :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Fotím na Nikon Coolpix. Do alba ale použiji někdy i méně kvalitní fotku z mobilu, když stojí za to.

    OdpovědětVymazat
  5. Snažím se fotit foťákem, ale ten není vždycky po ruce, takže mobil. Utěšuju se tím, že raději máznutou a min kvalitní, která zachytí okamžik než žádnou

    OdpovědětVymazat
  6. Fotím mobilem, foťák nevlastním. Při uklízení jsem našla starou zrcadlovku, tak třeba zase začnu fotit.

    OdpovědětVymazat
  7. mám foťák, ale ten už má 10 rokov a zdá sa mi, že aj môj tablet, ktorým som minule omylom odfotila svoje tepláky, má 100x lepší a detailnejší záber....a potom som hrdou majiteľkou instax mini :P

    OdpovědětVymazat
  8. Foťák je lepší, ale nemyslím si, že VŠETKY projekty musia mať super fotku z foťáku. Mobil je, na rozdiel od foťáku, vždy po ruke. A niekedy je práve ten moment zachytený na menej kvalitnej fotke z mobilu úplne najlepší. Pre mňa majú skutočné spomienky väčšiu cenu než remeselná dokonalosť. Andrea Trokanová

    OdpovědětVymazat
  9. Tim co je momentalne po ruce. Když jedeme na nejaky vylet, je to urcite zrcadlovka. Doma nebo nekde venku je to pak mobil, který mam vždy po ruce. A není dulezite cim se foti, dulezite je zachytit ten dany moment, který si chceme uchovat a radi na nej vzpominat:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Začala jsem na zrcadlovce na film, krásná to doba :-) Když přišly digitály, tak byly drahé a nic moc, takže jsem tuto fázi nějak přeskočila a od té doby fotím pouze mobilem (iphonem)...a vzhledem k tomu, že to není o technice, ale o oku, kompozici a dodržování základních pravidel, tak si na fotky nemůžu v žádném případě stěžovat. Z cest mám srovnatelné fotky jako ze zrcadlovky (jasně...nemůžu je zvětšovat na větší formát kvůli rozlišení), ale pro alba, deníky a sešity je super kvalita...

    OdpovědětVymazat
  11. Nejraději fotím zrcadlovkou, ty fotky jsou fakt o něčem jiném. Ale někdy se prostě stane, že není po ruce a každé výjimečné momentky je třeba zaznamenat, takže jsem vděčná i za fotky z mobilu a někdy (když je to fakt srdcovka) je mám ještě radši :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Doteď jsem fotila kompaktem pro děti a tabletem, ale štvala mě kvalita a tak se už 14dní učím se zrcadlovkou a ta kvalita je fakt jinde :-) (jsem ráda, že to fakt nebylo rukama :-D)

    OdpovědětVymazat
  13. Fotím hlavně iPhonem, případně foťákem, ale zrcadlovku s sebou už, co máme děti, netahám.

    OdpovědětVymazat
  14. Mám zrcadlovku Nicon, víc po ruce je ale s dětma mobil. No a mám zálusk na Instax mini, přijde mi to nejpraktičtější.

    OdpovědětVymazat
  15. fotím mobilem. Zrcadlovku pořídil manžel před necelým rokem a nedá ji z ruky :) Ale mě to nevadí, i z mobilu jsou fotky moc hezké a jak psaly holky přede mnou lepší nějaká fotka, než žádná.

    OdpovědětVymazat
  16. Jednou bych se konečně chtěla naučit fotit s tou super drahou zrcadlovkou co doma máme. Zatím tak nějak vyhrává můj iPhone. Je vždy po ruce, je to jednoduché, výsledek se mi většinou zamlouvá...

    OdpovědětVymazat
  17. Fotim zrkadlovkou Canon, ale ked nie je po ruke aj mobilom...radsej zla fotka ako ziadna.

    OdpovědětVymazat
  18. Tý jo - hustý tetování :-)
    Nejlepší foťák je ten, který má člověk po ruce, což je u mě v 95% mobil. Takźe spousta fotek v mém PL je z mobilu a bohatě to stačí.

    OdpovědětVymazat
  19. Pole dance, vlasy, tetování - paráda! Většinou potřebuju něco vyfotit hned, takže používám mobil, který mám po ruce. I s ním se dají udělat hezké a podle mě i dostačující fotky.

    OdpovědětVymazat
  20. Ali to jako faaakt 27 minut??? Máš môj veľký obdiv za ten čas by som ani nevymyslela čo na stránke použijem :-) a nie že by vyzerala takto ako sa podarila tebe. Vlasy paráda, sluší ti snad všechno a kérky luxusní ;-) Ja fotím mobilom alebo s mojím novým foťákom (Olympus PEN) a myslím že fotky sú použiteľné z oboch (nemám s tým problém)

    OdpovědětVymazat
  21. Nejčastěji fotím mobilem nebo tabletem, které jsem momentálně kvalitnější než můj retro foťák. Moc bych chtěla zrcadlovku, ale mám strach, zda se s ní naučím a zda se mi bude chtít vždy tahat s sebou.

    OdpovědětVymazat
  22. iPhone 5s, pro moje účely stačí a je porad po ruce. Muj sen je poradny foťák a kurz na kterém by me naučili ho používat 😂

    OdpovědětVymazat
  23. Fotím kompaktem s pevným objektivem (od Fuji) a jsem s ním moc spokojená, ale když není foťák po ruce a musím rychle vyfotit syna, tak fotím mobilem - lepší něco než nic .)

    OdpovědětVymazat
  24. Mobilem. Ten je totiž vždy při ruce. Nosit foťák a myslet na to, že ho mám použít, to je na mě moc složitý :-D Jinak super účesy!

    OdpovědětVymazat
  25. Hlavně fotím zrcadlovkou. Když vidím fotky z prvního roku syna, které jsou z kompaktu, tak mi to stojí za to ji tahat. Asi záleží telefon od telefonu, ale zase lepší něco než nic :)

    OdpovědětVymazat
  26. Blondýnkám zavidím, že si můžou dávat všechny barvy, za mě nejlepší růžová a zelená...teď by to chtělo duhovou ;). Fotím foťákem Olympus PEn Lite E-PL5 a mobilem.

    OdpovědětVymazat
  27. Fotím většinou zrcadlovkou, nebo kompaktem. Mobilem nefotím, mám ho opravdu jen na volání a fotku, se kterou bych byla spokojená, neudělá. Manžel ale fotí mobilem a má pěkné fotky, a ty taky občas do alba používám

    OdpovědětVymazat
  28. Většinou mobilem... Teď už druhým rokem zvažuji nákup PENu od Olympus, protože zrcadlovku určitě nikde s sebou tahat nebudu, i když vím, že to dost holek zvládá a fotky mají překrásné :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Zrcadlovku nevlstním, původně jsem měla všechny fotky ze svého Canonu, ale od té doby, co mám fakt hodně slušně fotící mobil, tak bývám čím dál línější sebou foťák tahat - přece jen, mobil je po ruce vždycky... Na většinu momentek s dětmi mi to stačí bohatě... :)

    OdpovědětVymazat
  30. Já fotím zrcadlovkou Nikon. Ale kolikrát jsem líná foťák vytahovat a hlavně mi vadí, že ho stále dobře neovládám a tak v poslední době pořád častěji sahám po mobilu. Vybírala jsem mobil hlavně podle parametrů na focení a s fotkama z něj jsem naprosto spokojená :-) Sonča V.

    OdpovědětVymazat
  31. Nejvíc fotím Olympusem Tough TG-620. Když je jóóóó nouze, tak mobilem Samsung J5 a když nejsem líná, tak zrcadlovkou Canon EOS 700D. Ale většinou jsem líná... ;-)

    OdpovědětVymazat
  32. Fotím zrcadlovkou Canon, když je čas... Když čas není, je po ruce telefon :)

    OdpovědětVymazat
  33. Splnili jsme si sen a koupili si s muzem polozrcadlovku (jak tomu rikam) Olympus z rady PEN, k tomu mame 3 ruzne objektivy. Ja si to nemuzu vynachvalit a rozdil mezi fotkama z mobilu a kvalitniho fotoaparatu mi prijde velky. Uz bych nemenila a kde muzeme bereme fotak s sebou. Proste mam rada hezke fotky.

    OdpovědětVymazat
  34. Ali super stránka, s tím pole dancem máš recht, já jsem byla vždycky jak po nějakém boji..domácí násilí a tak,ale je to super sport. Škoda,že moje instruktorka prchla do Vietnamu. já fotím zrcadlovkou Canonem a nebo mobilem a příjde mi,že pokud jsou dobré podmínky a taky kompozice, vůbec nezáleží na tom, z čeho fotíš.

    OdpovědětVymazat
  35. Aleno, Pole dance sice bolí, ale ta radost a euforie když se člověk něco nového naučí!! To za to prostě stojí!!
    Dříve jsem používala fotky z foťáku (malý kompakt) a vždy je upravovala, ale bylo to moc vyčerpávající a bralo to ten drahocenný čas na scrap, že fotky beru rovnou z mobilu a moc to neřeším, úpravy jen výjimečně.

    OdpovědětVymazat
  36. Fotím zrcadlovkou,kompaktem i mobilem, myslím, že vždy záleží na situaci. Pro mě je důležité zachytit daný okamžik a myslím, že i mobily umí dneska kvalitní fotky. Moc mě nadchly fotky z instaxu, ne, že bych ho musela nutně mít, ale vím, že se dá za slušný peníz půjčit, takže pro některé události super :o)

    OdpovědětVymazat
  37. Klobouk dolů, za 27 min. mám vždycky bílý papír a na něm položenou fotku a to je asi tak vše :-D Fotím manželovou zrcadlovkou nebo mobilem. Ale nejčastěji mobilem, protože je vždy po ruce a zrcadlovka se mi často nechce tahat

    OdpovědětVymazat
  38. Nejvíce fotek mám díky svému muži pořízených několika generací fotoaparátů Panasonic Lumix.Veliká fuška je z foťáku vybrat,upravit,seříznout v poměru.Pak se kochám a hodiny vybírám kterou fotku vlastně použiji.Hodina na stránku by byla pro mne skázaaaaa 👍😀

    OdpovědětVymazat
  39. Tym ze milujem fotky a fotenie, tak mam zrkadlovku a pevne sklo.. Neohrdnem ani mobilom kedze nie vzdy mam fotak po ruke. LenkaZV

    OdpovědětVymazat
  40. Mobilem :/ Foťák nemám a mrzí mě to, ale pořád jsou důležitější věci ke koupi. Tak snad ho dostanu, než budu mamka a budu mít boží fotky dětí. Do tý doby jsem názoru !že i mobil dobrý" hlavně, že je něco, ne? Když tak to jistí černobílý filtr.
    Žanet

    OdpovědětVymazat
  41. Svoje výtvory fotím foťákem, mám Olympus Stylus1 a Panasonic DMC TZ10. Ten první mám hlavně na makro, přání a krabičky, zahradu a naše pesany a Panasonic na výlety a podvodní svět. Mobilem taky fotím, protože někdy se mi vybijou baterky.

    OdpovědětVymazat
  42. dříve jsem spoustu let fotila Canonem .. ale když mi Ježíšek donesl iPhone.. bylo jasno.. neustále si libuju v tom, že konečně nemusím hledat kabel, abych stáhla fotky.. takto se mi stahují do Macu.. úžasnééé a hlavně mě baví, že tam mám datum, místo.. žádné třídění do složek :)

    OdpovědětVymazat
  43. Děvčata moc vám všem dějuji za komentaře i milá slova. Já fotím fotákem Fujifilm XA3 a plánuji do konce roku pořídit pevné sklo, ale v největší míře mám u sebe svůj iphone SE. Navíc spoustu věcí dávám na instagram, tak pak stahuji už jen ty "upravné". Foťák mi komunikuje přes wifi s mobilem, takže můžu na soc. sítě dávat i fotky z něj, což mi moc vyhovuje. A jako některé z vás i já vlastním instax.

    Vítězem se na mém blogu stává Markét Hambalkova. Gratuluji a poprosilm Tě, abys kontaktovala holky na atelier@paperoamo.cz

    OdpovědětVymazat
  44. Alčo, stránka super! Ale ta tvá TOPka ... jsi mně úplně odrovnala! :) Bomba vlasy, super tetování ... ;)

    OdpovědětVymazat
  45. Nápadité představení a odhalení osobnosti:-) Odpověď: Telefonem nefotím skoro nikdy, neb se držím všemi deseti tlačítkového, nesnáším dotykáče. A foťák tam není nic moc. Takže pěkně starý dobrý nixon, který zas až tak starý teda není a fotí výborně.

    OdpovědětVymazat